Behandlingar

Vi går alltid igenom hur du vill att din hund ska se ut och ser vad som är möjligt att genomföra. Jag gör endast vardagsfrisyrer, men så likt rasstandard som möjligt, om det är det du önskar. Priserna är ”frånpriser” och avser tov-fri och lätthanterlig hund. Även stora skillnader i pälsmängd kan avgöra.

Om din hund är väldigt tovig och tovorna sitter nära huden behöver dessa klippas bort. Ibland kan det vara så mycket tovor att det blir plågsamt och uttröttande för hunden och väldigt kostsamt för dig att genomföra en tovutredning. Då behöver hunden rakas ner ordentligt och sedan kan vi prata om hur man kan undvika att det behövs göras igen.

Kloklipp ingår i alla behandlingar samt öronrengöring/plock.

Prislista

Klippning - alla raser/blandraser

 • Bad, fön, borstning + rakning av hela hunden. Antingen s.k. nedrakning då hunden behöver klippas väldig kort exv. pga. mycket tovor eller en tovfri hund som rakas med ett skär som lämnar mer päls.
 • Bad, fön, borstning med rakad kropp och handklippta ben. Övrigt enligt önskemål.
 • Bad, fön, borstning och handklippt hela hunden.

 

Själva klippningen kan ske med antingen maskin eller sax eller en kombo av båda. Kloklipp och öronrengöring/hårplock ingår.

 

Trimning 

Spaniel och retriver

Vissa partier trimmas innan bad och fön sedan klipps resten med sax och vissa ställen med maskin.

Strävhåriga

På de strävhåriga raserna rycks/trimmas pälsen för hand i önskad frisyr. Ibland är det lämpligt eller ett önskemål att man klipper vissa områden. Hunden ska ej vara badad 2 veckor innan trimning.

 

Kloklipp

Ingår i alla behandlingar. "Endast klor klipps"

Ullkamning

Kammar ur lös päls

 

Analsäckar

Om jag ser att de behöver tömmas så gör jag det i samband med badet. Kostar lite extra. Separat kostar det mer.

 

Tandsten

Behandlingen utförs med mjukt ultraljud som avlägsnar bakterier, löser upp tandsten och rengör tandfickor utan att skada emaljen. Du kan boka ett ”prova på besök” där vi tittar på hur din hunds tandstatus ser ut och hunden får bekanta sig med verktygen. Efter detta bokar vi en hel behandling där fokus ligger på att göra rent tänderna och avlägsna tandsten. Vid mycket tandsten kan fler behandlingar bli nödvändiga. Vi rekommenderar att man underhållsbehandlar mot tandsten med jämna mellanrum. Hundar som genomgått en lyckad behandling bör underhållsbehandlas likaså.

”Prova på” och underhållsbehandling kan att göras i samband med annan behandling.


VIKTIGT att tänka på är att detta är ett komplement till den grundläggande tandvård som du som ägare kan sköta hemma. Det är också viktigt att med jämna mellanrum besöka en veterinär för att få en mer djupgående kontroll av tänderna. Utan röntgen kan vi inte avgöra tändernas status på djupet. Var uppmärksam på hur din hund luktar i munnen och hur den äter/tuggar. Vid tecken på inflammation och tandlossning rekommenderar jag ett veterinärbesök.

 

Urfällningsbehandling

För dig som har en dubbelpälsad ras kan det vara skönt att få bort lös ull vid fällningsperioderna. I denna behandling ingår bad som gör att pälsen släpper lättare och med hjälp av en blaster får vi sedan loss resterande ull.

 

SPA-behandling

Bad, fön, borstning (ej tovutredning). Bra mellan större klippningar.

 

Puts

Behandling för dig som vill komma och klippa rent exempelvis tassar och ansikte mellan de större besöken.

-Liten puts: Kloklipp och tassar snyggas till

-Mellan puts: Kloklipp, tassar, ögon och nos snyggas till

-Stor puts: Kloklipp, tassar, ögon, nos och snyggas till. Hygienklippning av snopp/vulva samt ”rumpan”

-Pudelputs: Klipp av nos/ansikte och tassar.

 

Valpbesök

Från 30 min - 1 tim. För att lära känna och prova klippa klor och lite puts. Om det är OK för valpen så går vi vidare och introducerar steg för steg vad som kan tänkas ingå i framtida behandlingar. Allt för att underlätta framtida besök.

 

Wash and go

Du kan hyra bad fön och trimbord och fixa allt själv

Eller bara trimbord om så önskas

 • Klippning
 • Trimning 
 • Kloklipp
 • Ullkamning
 • Analsäckar
 • Tandsten
 • Urfällningsbehandling
 • SPA-behandling
 • Puts
 • Valpbesök
 • Wash and go

All inclusive

All inclusive LIGHT

Låna trimbord

 

Kontakta oss för mer information